Διευθυντής Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ


dikaiologitikaΣιάρκος Μάκης

Για την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στέλνει «μήνυμα» στην Τουρκία λέγοντας «Οι σχέσεις δεν σφυρηλατούνται με ανατολίτικο παζάρι αλλά με υπεύθυνη τοποθέτηση» ενώ παρουσιάζεται σίγουρος για «καθαρή έξοδο» από το μνημόνιο τον Αύγουστο «αποκρούωντας» κάθε ενδεχόμενο νωρίτερης έλευσης του αφορολόγητου. Τέλος, συστήνει ψυχραιμία για την υπόθεση Novartis ενώ εμφανίζεται σίγουρος ότι Καμμένος και Κουβέλης θα συνεργαστούν άψογα.

Πριν τρεις μέρες γίναμε μάρτυρες ενός πρωτοφανούς περιστατικού. Ιδιοκτήτης ποδοσφαιρικής ομάδας να εισβάλει στον αγωνιστικό χώρο οπλοφορώντας μάλιστα. Το σίγουρο είναι ότι χρειάζονται γενναίες αποφάσεις. Πόσο αποφασισμένοι είστε να φτάσετε το «μαχαίρι στο κόκκαλο»;

Η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρό αντανακλά παθογένειες και νοοτροπίες που καλλιεργήθηκαν για δεκαετίες και κανένας δεν έβαλε ποτέ φρένο, μόνο τις χάιδευαν και τις εξέθρεψαν. Η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει και θα προχωρήσει, ο χώρος του ποδοσφαίρου θα εξυγιανθεί ακόμα κι αν απαιτηθούν συγκρούσεις και πολιτικές πρωτοβουλίες σκληρές. Η χώρα έχει γυρίζει σελίδα κι αυτό οφείλουν να το αντιληφθούν και να το σέβονται όλοι.

Εδώ και μέρες κρατούνται δύο Έλληνες αξιωματικοί σε τουρκικές φυλακές. Η ενημέρωση της κυβέρνησης ανέφερε ότι εντός λίγων ημερών θα επιστραφούν στην Ελλάδα. Βλέπετε ότι με τη στάση της η Τουρκία επιδιώκει να διαπραγματευτεί την έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που βρίσκονται στη χώρα μας;

Η Τουρκία πρέπει να κατανοήσει ότι για να έχει καλές σχέσεις με την Ελλάδα και την Ευρώπη θα πρέπει να σέβεται τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και να διατηρεί σχέσεις καλής γειτονίας. Οι σχέσεις αυτές δεν σφυρηλατούνται με ανατολίτικο παζάρι αλλά με υπεύθυνη τοποθέτηση σε μια σειρά ζητημάτων. Δεν θέλω να κάνω προβλέψεις για το πως θα εξελιχτεί το θέμα αλλά θα ήταν προς όφελος και των δυο χωρών ένα ζήτημα που στο παρελθόν λυνόταν διοικητικά και στρατιωτικά σε λίγες ώρες να λυθεί το συντομότερο δυνατό. Δεν χωρούν ούτε συμψηφισμοί ούτε παζάρια σε τέτοια θέματα.

Η επιλογή Κουβέλη ξάφνιασε πολλούς. Πώς είδατε εσείς αυτή την επιλογή και αν πιστεύετε ότι η συνεργασία του κ. Καμμένου με τον κ. Κουβέλη θα εξελιχθεί ομαλά;

Νομίζω η προσθήκη του Φώτη Κουβέλη στην κυβέρνηση είναι από μόνη της μια θετική εξέλιξη, τον γνωρίζω πολλά χρόνια και του έχω εμπιστοσύνη ως άνθρωπο και ως πολιτικό. Ακόμα και στο παρελθόν, όταν βρεθήκαμε να διαφωνούμε σε στρατηγικού χαρακτήρα επιλογές στην πολιτική οι ανθρώπινες σχέσεις δεν επηρεάστηκαν ποτέ. Πιστεύω ότι η κυβέρνηση αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ με δεδομένες τις πολιτικές μάχες που είναι μπροστά μας, ευρωεκλογές, αυτοδιοικητικές εκλογές, εθνικές εκλογές πρέπει να επιχειρήσει ένα ευρύ σχέδιο προοδευτικών πολιτικών συμμαχιών με πολιτικές και κοινωνικές ομάδες και πρόσωπα που έχουν αναφορά στον προοδευτικό πολιτικό χώρο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Πιστεύω ότι η συνεργασία τους θα εξελιχθεί ομαλά σε ένα τόσο κρίσιμο για τη χώρα υπουργείο.

Φαίνεται ότι από τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η χώρα δεν «πιάνει» το στόχο της ανάπτυξης. Διάφορα δημοσιεύματα μάλιστα φέρνουν ένα χρόνο νωρίτερα την μείωση του αφορολόγητου. Πόσο πιθανό θεωρείτε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, και αν συμβεί κάτι τέτοιο πόσο πιθανό είναι να επισπευσθούν οι εκλογές;

Τα στοιχεία είναι σαφή και ακριβή, η ανάπτυξη δεν έπιασε τον στόχο το 2017 που είχε τεθεί, διότι οι σκληροπυρηνικοί της διαπραγμάτευσης καθυστέρησαν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης κατά έξι μήνες. Σε τριμηνιαία βάση μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης είμαστε εντός στόχων γεγονός που θα συνεχιστεί και το 2018. Τα μακροοικονομικά σημάδια είναι ξεκάθαρα και δείχνουν ότι η Ελλάδα έχει μπει σε μια σταθερή τροχιά ανάπτυξης και ανάκαμψης. Δεν θριαμβολογούμε, ούτε γίνονται θαύματα από τη μια μέρα στην άλλη, όμως η χώρα μας θα βγει από το μνημονιακό δρόμο τον Αύγουστο του 2018, παρά την προσπάθεια που πράττουν για μια αντίθετη εικόνα η αξιωματική αντιπολίτευση και τα φιλικά της ΜΜΕ. Δεν τίθεται στη διαπραγμάτευση επίσπευση των μέτρων του αφορολόγητου. Δεν μπορούμε να σταθούμε σε υποθέσεις και δημοσιεύματα από τα οποία κάθε 15 μέρες προκύπτουν εκλογές, αυτά τα λένε από το 2015 και διαρκώς πέφτουν έξω. Αυτό που έχει προτεραιότητα είναι η εντατικοποίηση της δουλειάς για το μεταμνημονιακό μέλλον της χώρας μας και όχι το στήσιμο της κάλπης. Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν το 2019.

Το αφήγημα της κυβέρνησης περιλαμβάνει έξοδο της χώρας από το μνημόνιο χωρίς πιστοληπτική γραμμή στήριξης αλλά και ραγδαία αλλαγή κλίματος όσο αναφορά την Ελλάδα. Ωστόσο, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι μετριάζουν την αισιοδοξία σας και κάνουν λόγο για πολλά χρόνια μεταρρυθμιστικής προσπάθειας. Τι έχετε να σχολιάσετε;

Τα λεγόμενα περί πιστοληπτικής γραμμής στήριξης, τα στηρίζει επίμονα ο κ. Στουρνάρας κι ένα τμήμα του εγχώριου κατεστημένου που τα προηγούμενα χρόνια είχε ατυχείς επιλογές, αλλά δεν έχουμε ακούσει να τα προτείνει ούτε η Κομισιόν, ούτε το Eurogroup. H χώρα μας φτιάχνει το «μαξιλαράκι» ρευστότητας, στην περίπτωση που σημειωθούν αναταράξεις στις διεθνείς αγορές, με το οποίο είναι ασφαλείς οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας. Καταλαβαίνω ότι για κάποιους κύκλους στη χώρα είναι ανάγκη πολιτικής επιβίωσης να συγκροτηθεί ένα επιχείρημα «η Ελλάδα γυρνά το 2018 εκεί που ήταν το 2014» αλλά αυτό είναι μεγαλύτερη πολιτική ανοησία και από το «Success story του 2014». Mου κάνει εντύπωση όμως, είναι τόσο αδίστακτοι ώστε να υπονομεύουν τη θέση της χώρας παρουσιάζοντας την κατάσταση μίζερη την ώρα που μας βλέπουν θετικότερα οι διεθνείς επενδυτές, οι αγορές και οι οίκοι αξιολόγησης;

Πώς κρίνετε την κλιμάκωση της έντασης από την πλευρά της Τουρκίας; Φοβάστε ένα θερμό επεισόδιο;

Είναι γεγονός ότι από το καλοκαίρι του 2016 και μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία οι ευρωτουρκικές και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις διακρίνονται από μεγαλύτερη ένταση και νευρικότητα. Η Τουρκία και από τις επιλογές της αλλά και από την κατάσταση της περιοχής της, πιέζεται πολλαπλώς και προσπαθεί να εξάγει προβλήματα. Ωστόσο η Ελλάδα κινείται διπλωματικά, με νηφαλιότητα, ψυχραιμία και ευρύτερη συνεννόηση προκειμένου να διαφυλάξει την ειρήνη και τη σταθερότητα που χρειάζεται.

Υπόθεση Novartis. Όλοι γνώριζαν ότι υπάρχει διαφθορά στο χώρο του φαρμάκου. Η αντιπολίτευση σας κατηγορεί ότι προσπαθείτε να σπιλώσετε πρόσωπα με σκοπό το πολιτικό όφελος. Τι απαντάτε;

Αυτή τη στιγμή τα πράγματα είναι στα χέρια της επιτροπής που συγκροτήθηκε στη Βουλή και της δικαιοσύνης, πρέπει να τους αφήνουμε να κάνουν τη δουλειά τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, χωρίς πιέσεις και χωρίς να το παίζουμε όλοι ειδικοί. Θεωρώ πολιτικά γελοίο και απαράδεκτο να θεωρείς ότι ο πολιτικός σου αντίπαλος κατασκευάζει τις κατηγορίες για να σε σπιλώσει και σε βάλει στο εδώλιο του κατηγορουμένου απέναντί του. Αυτά είναι πρωτοφανή και πρωτόγνωρα γεγονότα και θα πρότεινα σε όλους να έχουμε τον απαιτούμενο σεβασμό στην ελληνική δικαιοσύνη και στη λειτουργία του πολιτικού μας συστήματος. Πρέπει επιτέλους να προχωρήσουμε στις θεσμικές αλλαγές που θα κλείσουν τις πόρτες στη δημιουργία και επανάληψη σκανδάλων που κατέστησαν στην Ελλάδα το φαινόμενο συστημικής διαφθοράς και που κόστισε στη χώρα μας τόσα πολλά.

 

Advertisements

Comments on: "Ο χώρος του ποδοσφαίρου θα εξυγιανθεί ακόμα και αν συγκρουστούμε" (6)

 1. Ο Λαλάκης said:

  ΠΡΩΤΟΝ

  ΔΥΝΑΤΟ QUIZ ΤΟΥ ΛΑΒΡΩΦ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΊΤΗ «ΡΩΣΟΦΟΒΙΚΗ» ΧΩΡΑ και Τα ΨΕΥΤΟΧΗΜΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ!

  ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΥΡΙΕ ΛΑΒΡΩΦ!!!

  ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η .. ΑΓΓΛΙΑ!!!

  ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΥΜΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΕΓΓΛΕΖΟΥΣ!!!

  1. ΜΑΣ ΚΑΝΑΝ ΤΩΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΜΕΤΑ ΤΟΝ Β’ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΟΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ (ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ … ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ!!!)

  2. Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΕΓΓΛΕΖΩΝ ΚΑΙ Yankees (ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ 67 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ) ΣΤΗΝ ΑΚΟΜΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ!!!

  Τι κερδίζω που βρήκα Αμέσως το Quiz Σας κύριε Λαβρώφ;;;;

  ΔΕΥΤΕΡΟΝ

  Η Ρωσία ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΑ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΤΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΥΤΗ!!!

  ΔΙΟΤΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ Η ΡΩΣΙΑ ΤΟΤΕ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΘΑ ΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ!!!

  ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΗΣ-ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΗΣ ΟΠΟΙΟΣ ΈΧΕΙ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΥΧΕΤΑΙ ΝΑ ΔΡΑΣΗ ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΝΕΚΡΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ (βλ. «Αραβική Ανοιξη»/Συρία Παράλληλα με την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ «ΚΡΙΣΗ» ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ/ΕΛΛΑΔΑ!!! βλ. Πολέμους {με ΨΕΥΤΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ/ΝΑΖΙΣΤΟΧΙΤΛΕΡΙΚΑ} ΙΡΑΚ/ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ/Γιουγκοσλαβία-Βελιγράδι! Και πολλά Άλλα!!!)!

  Όπως το ΕΙΚΟΝΙΚΟ έχει γίνει ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ/Ανθρώπους ΚΑΙ ΛΑΟΥΣ/ΕΘΝΟΙ (βλ. ΕΛΛΑΔΑ!!!) Έτσι και το Στρατιωτικό Γεωπολιτικό … ΩΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΕΙΚΟΝΙΚΟΥ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΣ ΕΙΚΟΝΙΚΕΣ/ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ (βλ.π.χ. Χημικά του ΙΡΑΚ=ΨΕΜΑ!)!!!

  Επειδή η ΟΥΣΙΑ Του Καπιταλισμού Είναι Το ΨΕΜΑ (ΤΟ ΑΦΥΣΙΚΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ) ΠΑΝΩ ΣΑΥΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΤΑ «ΕΙΚΟΝΙΚΑ» ΤΟΥΣ ΟΝΕΙΡΑ (ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΝΑΖΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ!)!

  ΕΙΘΕ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΡΩΣΙΚΗ (ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ) ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ/ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΙΚΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΟΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΝΑΖΙΣΤΟΦΑΣΙΣΜΟΥ των ΗΠΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΤΟΥΣ!!!

  Διότι ΣΗΜΕΡΑ (και Ανέκαθεν) ΤΑ ΟΠΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΖΩΝΤΑΝΗΣ ΖΩΗΣ (… καλήτερα μιας ώρας Ελεύθερης Ζωής παρά 40 χρόνια Σκλαβιάς και Φυλακής… διότι Εάν χαθεί η Ευκαιρία της Καταστροφής Του «Εικονικού» τότε ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΈΓΙΝΕ ΠΛΕΟΝ bar code!)!

  … και αφήστε το Γενικό-Εικονικό και Αφηρημένο «Αγαπάται Αλλήλους»!

  ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΑΓΑΠΑΜΕ «ΑΛΛΗΛΟΥΣ» ΑΛΛΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ: ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΥΣΗ!!!

  …. ΆΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΤΑ ΟΠΛΑ ΛΟΙΠΟΝ ….

  ΤΡΙΤΟΝ

  ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΡΟΣ/ΛΕΞΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΤΙΤΟ!

  ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ:

  NOVARTIS = NOVA REPUBLIK TITUS IN SLAWIEN!

  ΕΝΑΣ ΟΡΟΣ/ΛΕΞΗ ΑΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΑΣ ΧΡΗΣΕΙΣ!!!

  ΤΕΤΑΡΤΟΝ

  ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΓΓΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ…

  ΈΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…

  ΕΟΚ (ΕΕ) ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ ΊΔΙΟ ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ (Σ.Σ./SS)…

 2. Ο Λαλάκης said:

  ΘΕΜΑ: ΝΕΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ!

  Στην Κατοχή Το ΕΑΜ … ΕΚΑΨΕ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΗΣ ΔΟΣΙΛΟΓΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΠΟΥ ΘΈΛΑΝ ΝΑ ΣΤΕΊΛΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΣΦΑΓΗ!!!

  Και ΈΤΣΙ ΓΛΥΤΩΣΑΝ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΘΑΝΑΤΟ (βλ. Ρουμάνους Ιταλούς κ.α.)

  ΤΙ ΜΑΣ ΔΙΔΑΞΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΑΜ/ΕΛΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ;;;;

  ΤΙ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ;;; (πέρα από το μπλά μπλά μπλά Σας!)

 3. Ο Λαλάκης said:

  Μα ώς πρός Τί η Απορία Σας ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΟΝΤΗΞΕ ΑΜΕΣΩΣ ΕΝΑΣ ΔΙΑΣΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ;;;

  Εμείς Απορούμαι με την Απορία Σας;;

  ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΎ!
  ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ και ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΤΟΥΣ ΝΕΡΟ! …. άρα ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ!

  ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ «ΒΑΡΚΙΖΑ» ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΑΡΧΈΣ ΔΕΚΑΕΤΊΕΣ 50 Ο ΜΕΓΑΣ
  ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕ ΤΟ ΙΣΧΥΟΝ [ΚΑΝΟΝΑ/ΝΟΜΟ/ΑΞΙΩΜΑ] ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ:

  «ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΖΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΣ»!!!

  {Για Επαλήθευση κοιτάξτε το 50 το 60 το 70 το 80 το 90 – ΣΗΜΕΡΑ!}

  {Για Επαλήθευση κοιτάξτε την Παραγωγική Δημιουργική Οικονομία = 0 (Μηδέν) -Δικαιολογίες έχουν μόνο οι Λακεδοραγιάδες-!}

  {Επαλήθευση κοιτάξτε Των Εξανδραποδισμό Των Ελλήνων κάτω από τον ψεδευεπίγραφο Ορο/Λέξη «Μετανάστευση»!}

  {Επαλήθευση κοιτάξτε Τα Εθνικά Θέματα: Το Αιγαίο/Κύπρος/»Μακεδονία»/Αύριο Θράκη και Αλβανία!}

  ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΖΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΣ = [E=m•c^2]

  ΥΓ. Το Ανθελληνικό Αυτό Βοθροσύστημα Των Κοτσαμπάσιδων Των Διαχειριστών Λακέδων Ξένων Εξουσιών μειώνουν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ! Και Όποιος μπεί Στα Γρανάζια Τους έστω και με Αφέλεια Καταστρέφεται! Η ΦΥΓΗ ή Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ!!!

 4. Ο Λαλάκης said:

  Μα Τόσο και Οσο το Καθεστωτικό Αποικιακό Σύστημα αλλάζει της Έννοιες τόσο της Πολιτικές όσο και της Επιστημονικολογικές και Αυτομάτως την Πραγματική Ιστορική Αλήθεια (π.χ. Συνοστισμός της Σμύρνης ή το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ) …. ΈΤΣΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΑΖΙΣΤΟΦΑΣΙΣΤΕΣ στα Πλαίσια του Βοθροσυστήματος Αναδύονται μετά Εντολών Του Αποικιακού Ναζιστοφασιστικού Κεφαλαίου και «Τροποποιούν/Αλλάζουν» Έννοιες και Ιστορικά Γεγονότα!!! Ο Ναζιστοφασισμός ΔΕΝ Εχει Πολιτιστικές Ρίζες όπως και Ο Πατρώνας Του Το Ιμπεριαλιστικό Κεφαλαίο!!! ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ «ΕΙΚΟΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ»!

  Η Χρυσή Αυγή (Χ.Α.=Χίτλερ Αντολφ) και όσες άλλες Ναζιστοφασιστικές Εμπροσθοφυλακές του Αποικιοκρατικού Κεφαλαίου ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ/ΕΘΝΟΥΣ!!!

  ΤΟ ΈΔΕΙΞΑΝ ΟΙ Μεταξικοί και ΝΑΖΙΣΤΟΦΑΣΙΣΤΕΣ περίτρανα στην Τριπλή Κατοχή Της Χώρας ΜΑΣ με ΤΟΥΣ ΟΡΚΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΙΝΑΝ ΣΤΟΝ Führer Τους!!!

  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ Ο Führer Τους μετά τον Νικηφόρο Πόλεμο που … θα Είχε για την Ελλάδα Είχε ΕΠΊΣΗΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (βρίσκονται στα Αρχεία!) Η … Βουλγαρία θα Έπερνε την μισή σχεδόν Ανατολική Μακεδονία και την μισή σχεδόν Θράκη το Άλλο μισό θα το έπερνε η … Τουρκία για την Πολεμική Ουδέτερη Στάση Της!!! Η Αλβανία θα Έφτανε μέχρι σχεδόν …. Μεσολόγγι!!! Αυτός ΕΙΤΑΝΕ Ο Führer Τους που φέρουν Τα Αρχικά ΤΟΥ Ονόματος Του Χίτλερ Αντολφ (Χ.Α.) = Χρυσή Αυγή (Χ.Α.)!!! Η Ιδεολογία Της Χ.Α. Του Ναζιστοφασισμού Είναι πιο Επικίνδυνη και από Τον Ανατολικό Μας Γείτονα-Τον Τούρκο!!! ΔΙΟΤΙ Ο ΝΑΖΙΣΤΟΦΑΣΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΗ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΜΑΣ!!! ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΟΦΕΡΤΟΣ ΣΑΥΤΑ ΤΑ ΙΕΡΑ/ΑΓΙΑ ΧΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!!!

 5. Ο Λαλάκης said:

  Αυτοί/Εσείς ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ζούνε στον κόσμο τους!
  Ζούνε μέσα στην εικονική Κοσμάρα τους με αρώματα και φρού-φρού!

  «Δουλεύουν» με laptop με twitter διότι φοβούνται την ΖΩΗ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!!!

  Όπως το ΕΙΚΟΝΙΚΟ κεφάλαιο στο Σάπιο Τους Χρηματηστήριο Έτσι ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΙ!!!

  Τα Ναρκωτικά και «Αυτές» οι Μορφές «Πολιτικής» Έχουν ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΑΡΑΝΟΜΑΣΤΗ…. ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΖΩΝΤΑΝΗΣ ΖΩΗΣ!!!

 6. Ο Λαλάκης said:

  ΘΕΜΑ:… ΜΝΗΜΟΝΙΑ for next 99 years – ΔΕΘ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ – ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ «ΜΚΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ» – ΛΑΚΕΔΟΡΑΓΙΑΔΙΚΟ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΒΟΘΡΟΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΟ ΕΛΛΑΝΤΑ!

  … μήπως έτσι με τα «ΚΑΛΑ ΛΟΓΙΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ …ΌΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ….. ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ «ΠΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΙΑ» ΌΤΙ… «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ/ΕΛΛΑΔΑ»;;;;

  ΔΙΟΤΙ «ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ ΚΑΙ ΌΤΙ ΕΜΕΙΝΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΝΗΜΙΑ»!!!!!

  Γιαυτό Άλλωστε «ΔΙΝΟΥΝ» ΈΤΣΙ ΑΠΛΟΧΕΙΡΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ/ΛΕΞΗ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» με Μακεδονική Γλώσσα/Εθνότητα κ.α. ΣΕ ΈΝΑ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΝΟΘΗΛΕΥΜΑ!!!

  Εντέλη ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ «ΕΓΩ» ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΑ ΜΙΞΑ ΤΟΥ «ΧΡΟΝΟΥ»;;;

  … ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΕΑΝ ΕΙΜΑΙ «ΕΛΛΗΝ» ή ΌΧΙ… ΌΤΑΝ ΔΩ ΌΛΑ ΤΑ ΚΟΥΦΑΡΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΛΑΚΕΔΟΡΑΓΙΑΔΩΝ ΣΤΟΙΒΑΓΜΕΝΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ … ΠΗΓΑΔΑ!!!

  ΌΣΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ «ΔΑΥΤΟΙ» ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝ … ΑΛΛΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΩ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝ ΜΕ «ΚΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΥΤΗ»!!!

  … ΓΜΩ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΣΑΣ ΓΜΩ ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΘΕΙΑ ΣΑΣ ΓΜΩ ΚΑΙ ΤΑ ΓΑΛΩΝΙΑ ΣΑΣ ΓΜΩ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑΛΟΝΙΑ ΣΑΣ!!!

  ΓΜΩ ΤΑ ΟΠΛΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ!!!

  ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΑΣ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΑΠΛΑ!

  Εάν ο Joseph Goebels (υποθετικά μιλάμε;;;-!!!) άκουγε την Κυβερνητική ΜΚΟ «ΣΥΡΙΖΑ» και την ΜΚΟ-«ΠΡΑΤΤΩ» του on Men Show Κοτζιά θα … Κοκκίνιζε από την χαρά του!

  ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΧΙΛΙΟΣΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ν+1 Η ΜΚΟ «ΣΥΡΙΖΑ/ΠΡΑΤΤΩ» ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΛΙΤΟΕΣΩΤΕΡΙΚΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΦΑΡΑ!!! Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΞΕΧΥΛΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΑ … ΜΠΑΤΖΑΚΙΑ ΤΟΥΣ!!!

  ΤΟ ΧΑΜΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ» ΤΟΝ ΈΒΑΛΑΝ ΤΑ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΑΓΓΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΧΟΙΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΟ ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΕΣ ΚΑΙ ΡΑΓΙΑΔΟΛΑΚΕΔΙΚΟ ΒΟΘΡΟΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ … «ΒΑΡΒΙΤΟΥΡΙΖΕΙ» ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΕΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ ΤΩΝ ΕΝ.ΔΥ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΑΣΗ (όπως λέει και το τραγούδι: «Μια Στάση Εδώ…») διότι οι Ανώτερες και Ανώτατες έχουν κοιλιές… Ιπποπόταμων!!!

  Την «ΧΡΥΣΉ ΑΥΓΗ» «Χ.Α.» = Χίτλερ Αντολφ = Χ.Α. ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΟΠΕΤΑΣΜΑ ΚΑΠΝΟΥ ΓΙΑ ΚΑΜΟΥΦΛΑΖ!!! Η «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» ΤΟΥ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΒΟΘΡΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Η ΕΜΠΡΟΣΘΟΦΥΛΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΓΓΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ!!! Οι ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ/ΤΑΓΜΑΤΑΛΗΤΕΣ ΈΓΙΝΑΝ ΕΝ ΜΙΑ ΝΥΧΤΙ ΑΓΓΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ!!! Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ 67 ΔΕΝ ΕΙΤΑΝ «ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ» ΕΙΤΑΝΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΟ 74!!!

  ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΤΙΠΟΤΑ!!! ΟΥΤΕ Ο… ΜΑΝΩΛΙΟΣ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ!!!

  ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ! Η ΙΔΙΑ ΦΑΡΑ ΕΙΝΑΙ!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: