Διευθυντής Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ


Αυστηρό μήνυμα με πολλούς αποδέκτες στέλνει μέσω του the caller ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης.

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν κρύβει τις δυσκολίες της διαπραγμάτευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη, ωστόσο δηλώνει ότι το 2017 δεν είναι 2016, δεν είναι 2015.

Ο κ. Ζαχαριάδης είναι από τα νέα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και δίνει με σεβασμό το δικό του αγώνα για την επικράτηση της πολιτικής του κόμματός του και ως διευθυντής της Κ.Ο στέλνει μήνυμα σε εκείνους που προφανώς δεν κοιτάνε μόνο τη δουλειά τους… καλό θα ήταν όλοι μας αντί να το παίζουμε ειδικοί σε όλα να κάνουμε την δουλειά που μας έχει ανατεθεί από τα συλλογικά όργανα, αναφέρει με νόημα.

Ταυτόχρονα ο κ. Ζαχαριάδης επιτίθεται και σε όσους αμφισβητούν την πολιτική της κυβέρνησης σημειώνοντας ότι χαλάει το πάρτι των μίζερων και των καταστροφολόγων ενώ σε ότι αφορά τη στρατηγική της κυβέρνησης δηλώνει ότι δεν είναι ούτε ρήξη ούτε χρονοκαθυστέρηση. Είναι στρατηγική λύσης.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Κώστα Ζαχαριάδη στο the caller .gr και τον Βαγγέλη Γιακουμή:

ΕΡ: Κύριε Ζαχαριάδη με ποιο τίμημα είναι διατεθειμένη η κυβέρνηση να κλείσει την αξιολόγηση , να πάρει τη δόση, να μπει στο QE και να μην έχει καθαρή λύση για τον οδικό χάρτη του χρέους. Όλα αυτά πάνε μαζί ή θα μπορούσε το χρέος να πήγαινε ως συζήτηση και λύση για πιο μετά χρονικά;

Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε πρόταση που δεν θα δίνει βιώσιμη λύση στην ελληνική οικονομία. Αυτή είναι η βασική αρχή με την οποία προσερχόμαστε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων κι αυτό έχει γίνει κατανοητό εκ μέρους όλων των εταίρων μας. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να έχουμε συμφωνία στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου. Αναζητούμε αυτή τη βιώσιμη λύση. Δεν έχω τη γνώση να υπεισέλθω σε αναλυτικές λεπτομέρειες και προπτώσεις, να αναλύσω τα χαρακτηριστικά της και τα όριά της που προφανώς είναι υπαρκτά. Ο χρόνος για την χώρα είναι πολύτιμoς και κανείς δεν δικαιούται να παίζει καθυστερήσεις

ΕΡ: Το «όλα μαζί πακέτο» χωράνε στο ίδιο «καλάθι» ή τελικά θα φτάσουμε πάλι σε συνθήκες παρόμοιες με τον καλοκαιρινό εφιάλτη του 2015. Τι πρέπει να κάνουμε για να τον αποφύγουμε. Η ρήξη με τους δανειστές είναι κάτι εφικτό σήμερα;

Η στρατηγική μας είναι η λύση, όχι η ρήξη, όχι η χρονοκαθυστέρηση. Δείτε τα στοιχεία για την πορεία της οικονομίας το Α τρίμηνο του 2017. Ανάπτυξη 0,4% κι όχι ύφεση 0,1% όπως αρχικά είχε προβλεφθεί. Κανείς δεν πανηγυρίζει, όμως χαλάει το πάρτυ των μίζερων και των καταστροφολόγων. Η ελληνική οικονομία βρίσκεται στο δρόμο της ανάκαμψης. Ακόμα πιο θετική είναι η εικόνα στον κλάδο των επενδύσεων που αυξήθηκε κατά 11,9%. Δείτε τα στοιχεία για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 όπου το ΔΝΤ εκτιμούσε ότι θα είχαμε απόδοση 0,1% του ΑΕΠ και είχαμε 4,2%. Το 2017 δεν είναι 2016, δεν είναι 2015. Η χώρα είναι πολύ πιο ισχυρή, με πολύ περισσότερους φίλους και έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τις στο σύνολό τους. Η σωστή στρατηγική για να μην πέσουμε σε υπαρκτές φανερές και κρυφές παγίδες είναι η διαρκής διαπραγμάτευση με τεχνικά και πολιτικά χαρακτηριστικά και η απαίτηση να τηρήσουν όλοι τα συμφωνημένα και τους κανόνες. Οι συμφωνίες δεν είναι a la carte.

ΕΡ: Από τι πάσχει θα λέγατε σήμερα η κυβέρνηση , τι θα έπρεπε να τρέξει με πιο γρήγορους ρυθμούς και δεν έτρεξε κ. Ζαχαριάδη με αποτέλεσμα οι πολίτες να εκφράζουν δυσαρέσκεια όπως άλλωστε δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.

Παραγωγική ανασυγκρότηση και καθημερινότητα των πολιτών τα θέματα που καθορίζουν πλέον την κυβερνητική ατζέντα. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα της επόμενης περιόδου. Πρέπει να τα πάμε καλύτερα. Το στίγμα το έδωσε ο πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο. Χρειάζεται αφοσίωση των καθ’ ύλην αρμοδίων στο έργο τους και σκληρή δουλειά. Χρειάζεται όλοι και στην κυβέρνηση και όλο το πολιτικό σύστημα και η κοινωνία να αντιληφθούμε σε βάθος ότι η χώρα θα βγει από το τέλμα μόνο αν παράξει, αν υπάρξουν επενδύσεις και αν σπάσει τα εμπόδια που βάζει πολλές φορές η γραφειοκρατία και η αρτηριοσκληρωτική διοίκηση. Η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ ως συμπολιτευόμενο κόμμα, εισπράττει δημοσκοπικά τις δυσκολίες της καθημερινότητας. Είναι λογικό και ψυχολογικά αναμενόμενο. Τι ρωτούν όμως οι δημοσκοπήσεις; Ρωτούν τι θα ψηφίζατε την επόμενη Κυριακή… Δεν ρώτησε κανείς τι θα ψηφίσετε το 2019, όταν το ΑΕΠ θα έχει ανακάμψει, η ανεργία θα είναι πολύ κάτω από 20%, οι επενδύσεις θα έχουν αυξηθεί, οι αλλαγές στο σύστημα υγείας θα έχουν αρχίσει να αλλάζουν την καθημερινότητα… Γιατί δεν βάζουν αυτό το ερώτημα στους πολίτες; Σε κάθε περίπτωση η χώρα δεν κυβερνιέται με δημοσκοπήσεις.

ΕΡ: Με την ολοκλήρωση του χρονοδιαγράμματος που προβλέπουν οι διαδικασίες, θα περιμένατε κάποιες αλλαγές στην κυβέρνηση που θα σηματοδοτούσαν και την αλλαγή σελίδας σε μια διαφορετική προοπτική για τη χώρα;

Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης βάζει την χώρα σε νέους δρόμους. Ξεκινά η πολυπόθητη διαδικασία της ανάκαμψης και της ανάπτυξης, επιταχύνεται η αποκλιμάκωση της ανεργίας και των αρνητικών δεικτών που συντρίβουν την καθημερινότητα των πολιτών, δίνεται η δυνατότητα για περισσότερο «παράλληλο πρόγραμμα». Η κυβέρνηση μπορεί και πρέπει να γίνει πιο στοχευμένη και πιο αποτελεσματική, άλλωστε αυτό ήταν και το μήνυμα που εξέπεμψε ο πρωθυπουργός στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο. Τις αλλαγές τις αποφασίζει ο πρωθυπουργός, καλό θα ήταν όλοι μας αντί να το παίζουμε ειδικοί σε όλα να κάνουμε την δουλειά που μας έχει ανατεθεί από τα συλλογικά όργανα για να παρουσιάσουμε το καλύτερο δυνατό «φύλλο αγώνα».

ΕΡ: Είστε ένας άνθρωπος νέος που δεν ανήκετε στους λεγόμενους παλαιούς πολιτικούς. Σαν νέος άνθρωπος θα βλέπατε χωρίς αστερίσκους ή προϋποθέσεις κοινή συμπόρευση του ΣΥΡΙΖΑ με στελέχη ή πολιτικούς χώρους από τα υπόλοιπα προοδευτικά κόμματα για την επίτευξη μεγάλων στόχων της χώρας;

Φυσικά, γι αυτό το κόμμα μου ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε και ψήφισε το καλοκαίρι του 2016 τον εκλογικό νόμο της απλής αναλογικής, για να ομαλοποιηθεί ο πολιτικός διάλογος μεταξύ των κομμάτων, να αναζητηθούν συγκλίσεις και να οριοθετηθούν οι διαφωνίες, για να συζητήσουμε επιτέλους και στην Ελλάδα με πρόγραμμα και επιχειρήματα κι όχι με συνθήματα και ατάκες, για να έχει την ισοτιμία η ψήφος των μικρών και των μεγαλύτερων κομμάτων.

Advertisements

Comments on: "Η στρατηγική μας είναι η λύση, όχι η ρήξη, όχι η χρονοκαθυστέρηση" (1)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: