Διευθυντής Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ


aygh_efhmerida1-620x380Κώστας Ζαχαριάδης, υποψήφιος Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθηνών

  • Ποιό είναι το πολιτικό κλίμα και τα μηνύματα που παίρνετε στην περιοχή σας και ποιες οι προτεραιότητες που βάζετε ως υποψήφιοι βουλευτές με τον ΣΥΡΙΖΑ;

Θα σας μεταφέρω το κλίμα από τις τελευταίες περιοδείες στις γειτονιές της Β΄ Αθήνας: Μου έλεγαν ότι «στις 25 Ιανουαρίου έρχεται η δική μας σειρά να κάνουμε αξιολόγηση. Έρχεται η δική μας σειρά να τους βγάλουμε στην εφεδρεία». Βλέπετε είναι πολλοί αυτοί που νιώθουν ταπεινωμένοι από τη κυβερνητική πολιτική απέναντι τους. Τώρα είναι η σειρά τους.

Ακόμα πιο αποφασισμένοι είναι οι νέοι. Δεν μπορούν να ψηφίσουν αυτούς που έφτασαν την ανεργία των νέων στο 65%, αυτούς που μείωσαν το μισθό τους στα 480 ευρώ, αυτούς που τους στέλνουν στο εξωτερικό για να βρουν δουλειά, αυτούς που τους υποχρέωσαν να βάλουν σε κορνίζες τα πτυχία!

Είναι σαφές ότι οι πολίτες γυρίζουν τη πλάτη στους εμπόρους του φόβου. Στηρίζουν αυτούς που στάθηκαν δίπλα τους. Ζητούν κοινωνική δικαιοσύνη, δημοκρατία, ανάπτυξη και απασχόληση.

Στις 25 Ιανουαρίου έχει γίνει κατανοητό ότι δεν κρίνεται απλά το ποιος θα κυβερνά για τα επόμενα χρόνια τη χώρα, κρίνονται πολύ περισσότερα. Για πρώτη φορά ένας λαός της Ευρώπης θα αποδείξει με την ψήφο του ότι δε συμφωνεί με τις επιβαλλόμενες πολιτικές λιτότητας. Για πρώτη φορά μια άλλη πολιτική θα νομιμοποιηθεί με την ψήφο του λαού. Για πρώτη φορά θα σταλεί ένα μήνυμα σε ολόκληρη την Ευρώπη, μήνυμα αντίστασης, μήνυμα αλλαγής, μήνυμα για μια Ευρώπη της αλληλεγγύης, της ανάπτυξης, της ευημερίας για τους πολλούς. Γι’αυτό ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ και στέλνουμε μήνυμα σε ολόκληρη την Ευρώπη.

  • Ποια πρέπει να είναι τα πρώτα μέτρα και οι πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ;

Εμείς δε θέλουμε διορισμούς και ρουσφέτια. Θέλουμε ευκαιρίες για δουλειά, θέλουμε να αξιοποιήσουμε τα πτυχία μας, να πιάσουν τόπο οι κόποι που καταβάλαμε για να σπουδάσουμε. Θέλουμε μια άλλη Ελλάδα, στην οποία θα νιώθουμε ότι το κράτος μας σέβεται και το δημόσιο μας υπηρετεί. Θέλουμε μια Ευρώπη στην οποία οι λαοί θα είναι πάνω από τις αγορές και τα χρηματιστήρια. Θέλουμε τα όνειρα να πάρουν εκδίκηση από τον φόβο.

Μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θα μεταφέρει το επίκεντρο του ενδιαφέροντος από την υπεράσπιση των διαπλεκομένων συμφερόντων (αυτό που για χρόνια έκαναν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και «σύμμαχοι») στην υπεράσπιση των συμφερόντων της κοινωνίας. Από εμάς δεν έχει να φοβηθεί τίποτα όποιος θέλει να επιχειρεί σεβόμενος τους νόμους της χώρας. Όμως, θα είμαστε αμείλικτοι με όσους συμπεριφέρονται σαν κατακτητές της κοινωνίας, σαν ιδιοκτήτες της ζωής και της εργασίας μας. Αντιθέτως οι ωφελημένοι θα είναι κυρίως οι χαμηλόμισθοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέοι, οι γυναίκες και όσοι ενταχθούν στην υγιή καινοτόμα επιχειρηματικότητα.

  • Θα μπορούσατε να μας κάνετε αποτίμηση του έργου σας στους τομείς ευθύνης σας;

 

Είμαι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ από το ιδρυτικό συνέδριο το 2013. Προσπάθησα να ανταποκριθώ στο σύνολο των ευθυνών που μου ανατέθηκαν, είτε αυτές ήταν οργανωτικού χαρακτήρα με τη συμμετοχή μου στη Νομαρχιακή Επιτροπή Βόρειας Β’ Αθήνας, την ευθύνη από το οργανωτικό γραφείο για τα Νότια Δωδεκάνησα, αλλά και τις θεματικές μου χρεώσεις στο τμήμα Περιβάλλοντος και Οικολογίας του ΣΥΡΙΖΑ. Ξεχωριστή εμπειρία ήταν για εμένα η συνεργασία μου με τον βουλευτή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Αϊχάν Καρά Γιουσούφ στα πλαίσια της υποστήριξης του κοινοβουλευτικού μας έργου στην περιοχή.

87405268

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: