Διευθυντής Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ


pirkagiesΤου Κώστα Ζαχαριάδη*

Η ειρωνική απάντηση του κ. Δένδια στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τις πυρκαγιές που βρίσκονταν σε εξέλιξη το προηγούμενο Σαββατοκύριακο μαρτυρά, πέρα από την επιχειρησιακή ανεπάρκεια της πυροσβεστικής της οποίας είναι πολιτικός προϊστάμενος, αλλά κυρίως την επιπολαιότητα με την οποία αντιμετωπίζει τα ζητήματα την ώρα της κρίσης και της καταστροφής.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ άλλων καταγγέλλει την ασκούμενη πολιτική από πλευράς κυβέρνησης για απουσία σχεδίου πρόληψης, μηχανισμού αντιμετώπισης και πολιτικών αποκατάστασης.

Ούτε κουβέντα για την ουσία από τον κ. Δένδια. Ο υπουργός επέλεξε να απαντήσει στην αξιωματική αντιπολίτευση με γενικολογίες και ανοησίες του τύπου «ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει τις πυρκαγιές», «κάθε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ διευρύνει τα όρια της γραφικότητας».

Να υπενθυμίσουμε στον κ. Δένδια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με επίκαιρη ερώτηση της Χ. Καφαντάρη στη Βουλή είχε θέσει το ζήτημα από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου υπογραμμίζοντας τον κίνδυνο για το περιβάλλον δεδομένης και της οικονομικής κρίσης. Τότε ο υπουργός είχε παραδεχθεί την κακή επιχειρησιακή κατάσταση του πυροσβεστικού σώματος

«προβλέπεται δύσκολο και επικίνδυνο καλοκαίρι»

 «το ακολουθούμενο δόγμα πυρόσβεσης έχει ξεπεραστεί»

 «ο στόλος πυρόσβεσης είναι εξαιρετικά γερασμένος»

Δεν είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ που κατηγορεί την κυβέρνηση για απουσία σχεδίου πρόληψης, μηχανισμού αντιμετώπισης και πολιτικών αποκατάστασης  περιβαλλοντικοί φορείς, επιστημονικοί φορείς, ΜΚΟ, διατυπώνουν με μικρότερη ή μεγαλύτερη ένταση ανάλογες ενστάσεις. Είναι όλοι αυτοί ΣΥΡΙΖΑ; Η απάντηση είναι κάτι παραπάνω από προφανής.

Οι ειρωνείες του κ. Δένδια και η προσπάθειά του να μετατοπίσει την ατζέντα πετώντας την μπάλα στην εξέδρα δεν πείθει  πια κανέναν. Δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να κρυφτεί η κυβερνητική γύμνια και η πλήρης διάλυση των κρατικών υποδομών ως αποτέλεσμα και των πολιτικών των μνημονίων.

Η ασκούμενη κυβερνητική πολιτική κατέστρεψε την οικονομία, διέλυσε την κοινωνία, αφήνει απροστάτευτο και υπονομεύει το περιβάλλον. Οι μεγαλοστομίες και οι κενού περιεχομένου βερμπαλισμοί περισσεύουν.

* Ο Κώστας Ζαχαριάδης είναι μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της γραμματείας του τμήματος περιβάλλοντος

twitter: @CZachariadis

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: