Διευθυντής Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ


apolΣχόλιο 150 λέξεων για την εφημερίδα «Νίκη» και το http://www.neolaia.gr σε διάλογο με θέμα : » Άμεση αναγκαιότητα ή ιδεοληπτική απαίτηση οι απολύσεις στο δημόσιο;»

Κώστας Ζαχαριάδης*

Έχουμε ένα δημόσιο στο μέγεθος του μέσου όρου των χωρών της ΕΕ αλλά δυσκίνητο, γραφειοκρατικό, αναποτελεσματικό και σε σημαντικό βαθμό διεφθαρμένο. Έτσι το έχτισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που για δεκαετίες χρησιμοποιούσαν το κράτος ως λάφυρο της εκλογικής τους νίκης με τα γνωστά αποτελέσματα.

Δημόσιο όμως δεν είναι μόνο η ρεμούλα, η λοβιτούρα και οι κομματικοί εγκάθετοι. Δημόσιο είναι και οι απλοί πολίτες που εργάζονται σκληρά με αναπτυγμένο το αίσθημα της κοινωνικής ανταποδοτικότητας. Το δημόσιο πρέπει να πάψει να δυσφημείται και να συκοφαντείται από την πολιτική ηγεσία και επιβάλλεται να αναδιοργανωθεί με κανόνες αξιοκρατίας – διαφάνειας με στόχο να υπηρετήσει τις ανάγκες της κοινωνίας. Έχουμε πολλά να διδαχτούμε από την λειτουργία αντίστοιχων δημόσιων υπηρεσιών σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Η τρόικα βλέπει το δημόσιο σαν οικονομικό βάρος και στοχεύει στη συρρίκνωση του σε αφρικανικού επιπέδου μεγέθη και παροχή υπηρεσιών. Δεν θα περάσει!

twitter: @CZachariadis

*Μέλος Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: