Διευθυντής Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ


syriza-ekmΟ κοινωνικός ΣΥΡΙΖΑ έδωσε μια ισχυρή ώθηση στο εγχείρημα του μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σε ενιαίο πολιτικό φορέα. Σήμερα κλείνει ένας κύκλος μιας πολιτικής συμμαχίας και προχωράμε, με σταθερά βήματα, πατώντας πάνω στην πολιτική, την κινηματική δράση και το πρόγραμμα που μας εκτίναξε από το 4% στο 27%. Με την ηγεσία που πέτυχε το αποτέλεσμα αυτό αλλά και με τον κόσμο που μας ψήφισε κάναμε την υπέρβαση από τον ΣΥΡΙΖΑ των συνιστωσών στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ της συνισταμένης. Ένα κόμμα της Αριστεράς, μαζικό, δημοκρατικό, ριζοσπαστικό, οικολογικό με στρατηγικό στόχο το σοσιαλισμό με δημοκρατία και ελευθερία, ένα κόμμα που συνδυάζει το τεκμηριωμένο πρόγραμμά του με την αυξημένη κινηματική παρέμβαση. Δεν πάμε να δημιουργήσουμε ένα προοδευτικό συνονθύλευμα, μία κολυμβήθρα του Σιλωάμ, αλλά  ένα κόμμα πλατύ, μαζικό, δημοκρατικό.Προχωράμε  στη δημιουργία ενός μεγάλου αριστερού δημοκρατικού πολιτικού φορέα ανοιχτού στη κοινωνία και στους πολίτες όλων των αποχρώσεων και όλων των προελεύσεων  ερμητικά κλειστό στα τσιμπούρια  τους αριβίστες, τους λαδιαρηδες και τους φθαρμένους!

Η διακήρυξη αποτελεί συνέχεια των όσων είπαμε στην Αθηναΐδα, των όσων εκφωνήσαμε στη ΔΕΘ. Είναι ένα πολιτικό ντοκουμέντο που αποτυπώνει μια πλατιά πλειοψηφική σύνθεση απόψεων, στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Την στήριξα και την στηρίζω χωρίς αστερίσκους, χωρίς υποσημειώσεις.

Η ισχυροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, στην κοινωνία, στο κίνημα και στις εκλογές που δεν θα αργήσουν να έρθουν, είναι το στοίχημα για μια μεγάλη πολιτική ανατροπή στην Ελλάδα, για ένα νέο παράδειγμα στην Ευρώπη. Είμαστε αριστεροί, δεν είμαστε λαϊκιστές, δεν μπαίνουμε στη λογική των μεγάλων «ΘΑ». Είμαστε η δύναμη που βάζει φρένο στον κατήφορο, που αποκαθιστά το κύρος της χώρας στην ΕΕ, που συγκρούεται με κατεστημένα συμφέροντα και νοοτροπίες δεκαετιών.

Εμάς δεν μας αφορά μία επιστροφή στο 2008. Είχαμε ασκήσει σφοδρή κριτική αυτά τα 20 δύσκολα χρόνια σε πολλά σημεία και δικαιωθήκαμε. Γι’ αυτό ο λαός επέλεξε αποφασιστικά την δική μας εκδοχή, για να ακουμπήσει τον προβληματισμό του, την αγανάκτησή του, τον πόνο του, την ελπίδα του.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: