Διευθυντής Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ


Του Κώστα Ζαχαριάδη

Συμμετέχουμε στις εκλογές, δημοκρατία σημαίνει συμμετοχή . Το ποιοι θα είναι οι δήμαρχοι των μεγαλύτερων πόλεων της χώρας έχει τεράστια σημασία για την πολιτική της αριστεράς. Το «τι Παπάγος τι Πλαστήρας» δεν υπάρχει για την δική μας αριστερά. Καταψηφίζουμε την πολιτική του Κακλαμάνη στον δήμο της Αθήνας και την σύμπλευση Άνθιμου-Γκιουλέκα στην Θεσσαλονίκη. Ψηφίζουμε χωρίς αυταπάτες.

Δεν πρόκειται για υποστήριξη των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ ή λογική «το μη χείρον βέλτιστον» αλλά είναι μια βαθιά πολιτική επιλογή υπεράσπισης ενός πλαισίου αρχών και αξιών για την κοινωνική , πολιτική και πολιτιστική ζωή των πόλεων. Πρόκειται για βαθιά αριστερή επιλογή που επιδιώκει καλύτερους όρους για τις επερχόμενες κοινωνικές και πολιτικές αντιπαραθέσεις  με τις οποίες θα έρθουμε αντιμέτωποι και στο αυτοδιοικητικό και στο κοινωνικό και στο κεντρικό πολιτικό πεδίο.

Ένα καινούριο στοιχείο που έφεραν αυτές οι  εκλογές και δεν πρέπει να υποτιμηθεί  είναι η θεσμική εκπροσώπηση της Χρυσής Αυγής.  Αν θέλουμε να αποδυναμώσουμε αυτές τις ιδέες θα πρέπει με αποφασιστικότητα να κόψουμε τον ομφάλιο λώρο με τις αιτίες που γενούν αυτά τα φαινόμενα.   Ακροδεξιά δεν είναι μόνο η Χρυσή Αυγή, ακροδεξιά είναι και ο Άνθιμος, ακροδεξιά είναι η πολιτική του Κακλαμάνη για το μεταναστευτικό και την καταστολή στην πόλη, ρετουσαρισμένη ακροδεξιά (Μπερλουσκονισμός) είναι και το γεγονός ότι ο Ψηνάκης είναι πρώτος σε σταυρούς είναι και άλλα πολλά και το ΠΑΣΟΚ δεν είναι άμοιρο ευθυνών.

Τα χρίσματα και οι στηρίξεις ιδίως στον δεύτερο γύρο είναι τελείως εκτός  και της λογικής και της παράδοσης της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής αριστεράς. Η κατά συνείδηση ψήφος που σωστά προτείνει ο Συνασπισμός επιβάλλει την εγρήγορση των πολιτών για αναζήτηση προγραμματικών συνθέσεων και ανάδειξη φερέγγυων προσώπων για τις τοπικές κοινωνίες οπού και αν αυτό είναι δυνατόν.

follow on twitter: @CZachariadis

Advertisements

Comments on: "Σκέψεις για τον δεύτερο γύρο των εκλογών" (1)

  1. Συνφωνώ μαζί σου ότι η λογική «Τι Πλαστήρας τι Παπάγος» δεν έχει θέση στην Αριστερά που θέλουμε, αλλά σκέψου ότι ούτε το παλιό αντιδεξιό σύνδρομο με μόνο πόλο της Δεξιάς τη Ν.Δ έχει θέση στην εποχή μας. Θα έλεγα, ψήφος κατά συνείδηση σημαίνει να δούμε που υπάρχει πραγματικό πολιτικό διακύβευμα. Στην Αθήνα του Κακλαμάνη και τη Θεσσαλονίκη του Γκιουλέκα υπάρχει. Και πρέπει να φύγει αυτή η Δεξιά. Στην περιφέρεια Αττικής κατά την ταπεινή μου γνώμη, δεν υπάρχει. Ας μετρηθούν πάλι μόνοι τους ΠΑΣΟΚοι και Νεοδημοκράτες και ας επιλέξουμε συμμετοχή, με άκυρο ή λευκό.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: