Διευθυντής Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ


http://www.kathixyta-thumb-largemerini.gr

Στην επέκταση των χώρων διάθεσης απορριμμάτων με την δημιουργία νέου χώρου υγειονομικής ταφής απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στην Κορακιά Ακρωτηρίου, προχωρά η Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΔΕΔΙΣΑ) προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες που υπάρχουν για τα επόμενα χρόνια.

Αναφερόμενος στο σχεδιαζόμενο έργο, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΔΙΣΑ Λευτέρης Κοπάσης επεσήμανε ότι θα κατασκευαστεί σε έκταση 68.706,98 τ.μ. νοτίως των υφιστάμενων εγκαταστάσεων επεξεργασίας και τελικής διάθεσης των απορριμμάτων στην «Κορακιά» Ακρωτηρίου και η χωρητικότητα του θα ανέρχεται σε 1.160.000 κ.μ. περίπου. Το έργο σχεδιάζεται έτσι ώστε να υπερκαλύπτονται όλες οι απαιτήσεις της ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας, καθώς και λαμβάνοντας υπόψη τις υπάρχουσες βέλτιστες διαθέσιμες τεχνικές στην υγειονομική ταφή απορριμμάτων.

Σύμφωνα με τον κ Κοπάση, το προσδόκιμο των δύο υφιστάμενων ΧΥΤΑ είναι πέντε χρόνια.

Ο ίδιος διέψευσε κατηγορηματικά τα όσα υποστηρίζει ο Δήμος Ακρωτηρίου, περί πλήρωσης των δύο αυτών χώρων. «Ο ένας ΧΥΤΑ έχει γεμίσει κατά 80% και ο άλλος είναι στη μέση», είπε χαρακτηριστικά

Το θέμα της λειτουργίας του εργοστασίου απορριμμάτων στην « Κορακιά» αποτελεί και σημείο τριβής μεταξύ του Δήμου Ακρωτηρίου και της ΔΕΔΙΣΑ.

Ήδη το δημοτικό συμβούλιο έχει αποφασίσει κινητοποιήσεις και αποκλεισμό του εργοστασίου αντιδρώντας και στην επέκταση αλλά και στην μη καταβολή των ανταποδοτικών τελών από τους χρήστες του εργοστασίου στο δήμο.

http://www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: