Διευθυντής Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ TOY ΣΥΝ

Παρακολουθούμε με βαθύτατη ανησυχία τις ταραχές που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Μολδαβία, μετά την ξεκάθαρη και ευρύτατη εκλογική επικράτηση του Κόμματος των Μολδαβών Κομμουνιστών στις πρόσφατες Εθνικές Εκλογές. Τη στιγμή που οι παρατηρητές του ΟΑΣΕ και η διεθνής κοινότητα μιλούν για τήρηση των διεθνών κανονισμών στις εκλογές, η δεξιά αντιπολίτευση της χώρας πυροδοτεί και υποκινεί απροσχημάτιστα τις ακραίες βίαιες, εθνικιστικές και αντικομμουνιστικές αντιδράσεις, που ήδη έχουν στοιχίσει τη ζωή σε μια αθώα πολίτη.

Καλούμε την Ε.Ε. και τη διεθνή κοινότητα να πάρουν άμεσα θέση και να καταδικάσουν αυτή την απροσχημάτιστη επίθεση που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την δημοκρατική ομαλότητα στη χώρα.

Ταυτόχρονα, χαιρετίζουμε την 3η συνεχή εκλογική επικράτηση του Κόμματος των Μολδαβών Κομμουνιστών, κόμματος που ανήκει στο κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και εργάζεται για την ευρωπαϊκή προοπτική του Μόλδοβα. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση, που τα τελευταία χρόνια κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής και του βιοτικού επιπέδου των Μολδαβών πολιτών.

9/4/2009 ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: