Διευθυντής Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ


Αν θέλετε να ψηφίσετε στις ευρωεκλογές από τη χώρα στην οποία διαμένετε, πρέπει να εγγραφείτε στους ειδικούς καταλόγους ως εξής:

Μπαίνετε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (www.ypes.gr), ανοίγετε την πρώτη σελίδα, κλικάρετε στο «Εκλογές» και στη συνέχεια στο «Εκλογές για Ευρωπαικό Κοινοβούλιο», μετά «Αίτηση Έλληνα εκλογέα κατοίκου Ε.Ε.» και ανοίγει ένας μικρός κατάλογος από τον οποίο πρέπει να επιλέξετε την «Υποβολή Αίτησης».

Στο νέο παράθυρο που ανοίγει συμπληρώνετε στα ελληνικά και το προτιμότερο με κεφαλαία τα στοιχεία σας και μετά χτυπάτε «Υποβολή Αίτησης».

Απο δώ και πέρα διαφέρει για τις χώρες του εξωτερικού στις οποίες μένετε.

Αν π.χ. αυτή είναι το Βέλγιο, διαλέγετε τη χώρα, επιλέγετε την προξενική αρχή (που είναι μόνο μια των Βρυξελλών) και μετά την πόλη.

Συμπληρώνετε τη διεύθυνση σας κτλ. με Λατινικούς χαρακτήρες (για να μπορεί ο ταχυδρόμος να διαβάσει τη διεύθυνση). Έπειτα πατάτε «καταχώρηση αίτησης», και θα σας παρουσιαστεί η αίτηση-υπεύθυνη δήλωση.

Όπως σας εξηγούν και οι σχετικές οδηγίες, τυπώνετε το κείμενο τρεις φορές, υπογράφετε και με το αντίγραφο της ταυτότητας ή διαβατηρίου το κατατέθετε στο προξενείο. (για το Βελγιο: Rue des Petits Carmes 6, 1000 BXL 025455510)


Τελευταία προθεσμία είναι η 31-03-2009 !!!
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: